Starting in June 2024, we will be closed on Mondays and Tuesdays and open from Wednesday to Sunday.

TASTE of JAPAN vol.2

TASTE of JAPAN vol.2

Datum en tijd: Zondag 13 maart: 11:00-12:30 en 14:30-16:00

Evenement duur: 1,5 uur

Locatie: SHOKUDO, Kleinesingel 41, 3572CG Utrecht

Prijs: €35 p.p.

Aantal deelnemers: Max. 12 personen per tijdslot

Vooraf reserveren is noodzakelijk

Ontdek de wereld van Japanse thee en authentieke lekkernijen

In Japan is het drinken van thee een belangrijke traditie, en in de vorm van de theeceremonie zelfs verheven tot een echte kunstvorm. De meest gedronken thee in Japan is de groene thee en voor de hele exclusieve soorten moet je diep in de buidel tasten. Groene thee wordt ook wel gezien als het gezondheidsgeheim van Japan!

Nu kun je ook zelf kennis maken met verschillende soorten pure Japanse thee bij SHOKUDO tijdens een proeverij van Japanse thee en door SHOKUDO zelfgemaakte lekkernijen.

Deze theeproeverij is een samenwerking van SHOKUDO en Renée Pompen van J-PORT Green Tea Japan. J-PORT importeert sinds 2001 groene thee direct van de theeplantages in Japan naar Europa. Renée heeft in Japan gestudeerd en gewerkt en raakte bevriend met een Japanse familie die al sinds 1645 Japanse thee produceert. Tijdens de proeverij kun je diverse soorten Japanse thee proeven zoals Sencha, Matcha en Gyokuro en leer je hoe de thee groeit en verwerkt wordt. Daarnaast leer je wat de beste manier is om deze thee te zetten.

Wat deze thee proeverij nog specialer maakt, zijn de twee soorten huisgemaakte Japanse lekkernijen van Nao Polman Ishizaka, die samenwerkt met SHOKUDO. Nao is een freelance chef-kok/patissier, en heeft kennis en ervaring met Europese medicinale voedingsmiddelen, macrobiotiek en yin- en yang-methoden. Deelnemers kunnen 2 soorten bijzondere lekkernijen proeven.

Japanse authentieke lekkernijen

Soba Manjū
Manjū is een traditionele Japanse lekkernij. Er zijn veel soorten manjū, maar de meeste hebben een buitenkant gemaakt van meel, rijstmeel, kudzu en boekweit en een vulling van anko, meestal gemaakt van gekookte azukibonen en suiker.
 Deze Manjū is gemaakt van boekweit (Soba) en tarwe en van binnen van witte bonenpasta anko. U kunt genieten van de smaak en zoetheid en van de soba-nasmaak.

Anzu Mochi
Mochi is een Japans dessert gemaakt van zoete kleefrijstmeel, of mochigome. Textuur is een taaie, gladde, elastische textuur. Deze Mochi is gemaakt van zoete kleefrijstbloem en abrikozen (Anzu) sap. Binnenin zit witte bonen anko die vermengd is met abrikozencompote en rozenbottels. De smaak van zoetzure abrikozen is als de lente.

Wij verheugen ons erop u 13 maart te verwelkomen voor deze speciale thee proeverij! Uiteraard kunt u uw favoriete thee ook gelijk kopen bij SHOKUDO en mee naar huis nemen.

About Reservation

Thank you for your interest in our TASTE of JAPAN vol.2!
Unfortunately all the reservation slots are already fully booked…

We hope to see you at a next event!

Best regards,

Team SHOKUDO