Starting in June 2024, we will be closed on Mondays and Tuesdays and open from Wednesday to Sunday.

TASTE of JAPAN vol.5

【TASTE of JAPAN vol.5】17 April 2024

Ontdek de wereld van sake en authentieke Japanse Sushi!

– Een avond vol unieke Japanse smaken –

Op woensdag 17 april organiseert SHOKUDO Taste of Japan sake proeverij, gepaard met live-gemaakte sushi door Privé-Chef Sakagami! Je kunt op deze avond genieten van vijf diverse soorten Otemba sake, in combinatie met passende, authentieke JapaKen sushi.

Het is mogelijk om vanaf nu te reserveren. Er zijn twee beschikbare tijdvakken: een van 17:30 tot 19:00 uur en een van 19:30 tot 21.00 uur. Per tijdvak is er plek voor tien deelnemers, dus wees er snel bij!

Gedurende deze 1,5 uur legt sake-sommelier Yuri Gotoh uit hoe sake wordt gemaakt, en geeft een diepe omschrijving over de sake-varianten.

De voertaal van de avond is Nederlands, maar de sommelier, en wij, spreken daarnaast zowel Engels als Japans.

De kosten voor dit all-in event bedragen 150 euro per persoon. We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij SHOKUDO om de voortreffende combinatie van sushi en sake te ontdekken!

Wie is: Ken Sakagami

Chef Ken Sakagami, oorspronkelijk uit Fukuoka, Japan, is momenteel gevestigd in Amsterdam als privé sushi chef met zijn bedrijf JapaKen. Ken is afgestudeerd aan een culinaire school waar hij zowel Japanse, Chinese, Italiaanse en Franse keukens heeft gestudeerd.

Na zijn opleiding is hij aan de slag gegaan in hotels, bars, yakitori-restaurants, cafés en sushi restaurants. Zoals hij over zichzelf omschrijft: “Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met mijn gerechten en service.”

Eenvoud staat als het kenmerk van zijn koken. Zo kookt hij met zo min mogelijk kruiden, om de smaak en het aroma van zijn ingrediënten te behouden. Daarnaast neemt hij ook inspiratie op van cuisines uit verschillende landen en combineert deze met zijn voornamelijk Japanse gerechten.

Ken Sakagami is een unieke en getalenteerde chef, wiens sushi een hoogstandje biedt in Nederland.

Lijst met gerechten

Voorgerechten: 
“Oshi-zushi”- traditionele sushi, gedrukt en gevormd in een houten kistje.
“Kanro-ni” – geglazuurde Vis en Daikon-rettich, gecombineerd met zoete sojasaus.

Sushi: “Nigiri” 10 stuks:
Tonijn buik Otoro, Zalm, Yellowtail kingfish, Tonijn, Coquille, Dorade, Zeebaars en 3 soorten vis van de dag

Soep:
Een diepe “umami” misosoep, met een smaakvolle bouillon vervaardigd uit de visrestjes van de sushi, voor een explosie van smaak.

Dessert:
Verfrissend yoghurtijs, geserveerd met een heerlijke Yuzushu.  

Sake Tasting by OTEMBA SAKE

Over OTEMBA SAKE

Otemba Sake is gespecialiseerd in premium sake afkomstig van kleinschalige brouwerijen in Japan, met zorg en gekoeld getransporteerd naar Amsterdam. Onze missie is om de beste sake naar Europa te halen, en zo de Japanse cultuur en cuisine te vieren. Kanpai!

Kwaliteit staat voorop bij onze selectie maar daarnaast zoeken wij brouwerijen met een goed verhaal. Liefde en respect voor traditie en tegelijkertijd innovatief en vernieuwend, zo zien we onze brouwers graag.

Otemba heeft nauw contact met de brouwers en brengen graag hun verhaal over zodat we deze geweldige drank die met zweet en tranen is gebrouwen zo goed mogelijk tot recht kunnen laten komen.

In Japan zijn er meer dan 1000 brouwerijen met meer dan 10.000 verschillende soorten sake. Veel van deze brouwerijen zijn al generaties lang familiebrouwerijen en brouwen op een manier die past bij hun specifieke regio en omstandigheid (klimaat, rijstsoort, gist en vele andere factoren).

Een selectie van 5 verschillende soorten sake

1. Mutsu Hassen Red Label
Deze bekroonde Tokubetsu Junmai maakt gebruik van lokaal geteelde rijst en puur bronwater uit de prefectuur Aomori is fris en fruitig, met hints van appel, peer en sinaasappel. De rijke, volle smaak van deze saké, wordt aangevuld met mooie uitgesproken fruitige aroma’s. Deze Junmai is een onberispelijke combinatie voor fruit- en kaasschotels, gegrild vlees en zeevruchten.
Mutsu Hassen staat bekend om zijn frisse karakter en als sake die mooi te drinken is uit een wijnglas. Zij hebben dan ook bij de bekende sake competities de meeste prijzen van alle brouwerijen binnen weten te slepen.

2. Tsukino Katsura Yanagi
Dit juweeltje van Masuda Tokubee Shoten zit vol met de rijke smaken en diepe smaken die uniek zijn voor Ginjo-sake. Het is een frisse en droge sake (Tanrei-Karakuchi-stijl) met een uniek tintje. Een bijzondere sake die is geselecteerd voor een 4-sterren restaurant in New York en door Lufthansa als premium sake aan boord.
Masuda Tokubee is een brouwerij met een rijke traditie in het Fushimi district in Kyoto dat bekend staat om zijn lange geschiedenis van sake productie.

3. Hiraizumi Yamahai Maruhi
Een perfect voorbeeld van een mooi combinatie van nieuw en oud. Een sappige, frisse sake, maar rijk aan umami met een goede body. Hiraizumi is de op één na oudste brouwerij in Japan en is opgericht in 1948. De opa van de huidige jonge brouwmeester was de 25e generatie en heeft het brouwen met de Yamahai methode geperfectioneerd. Yamahai sake zijn bekend om hun volle en rijke karakter.
Door gebruik van de nieuwe #77 gist wordt er een subtiele touch van appelzuur aan toegevoegd waardoor de sake sappig en fris wordt. ppig wordt.

4. Ryusei Muku Omachi
Ervaar het klimaat van Setouchi (Hiroshima) met deze natuurlijke serie, gebrouwen volgens de traditionele Kimoto-stijl zonder toevoeging van gist. Elke sake in deze serie brengt de kenmerken van een specifieke sake-rijst naar voren.
Deze sake, gemaakt met Omachi-rijst, is betrouwbaar en gepassioneerd, hoewel hij een beetje eigenwijs kan zijn. Het is een sake die een solide en rustige sfeer heeft, maar een uitgesproken smaak heeft. Om het uigesproken karakter van de Omachi rijst nog meer bij te zetten is de sake 2 jaar gerijpt. De sake past goed bij een smaakvolle gerechten en wordt bij verschillende temperaturen gedronken.

5. Salt’n’Yuzu Sake
Een bijzondere Yuzu (Japanse citrusvrucht) sake. Deze Yuzu-sake wordt gemaakt door Premium Sake te mixen met verse Yuzu sap. De toevoeging van een snufje zout maakt het een zeer verfrissend drankje dat een beetje aan een goede Limoncello doet denken. Verwacht een overweldigende verfrissende uitbarsting van fruitige smaken gecombineerd met umami. Deze sake kan koud gedronken worden als aperitief of digestief, maar is ook zeer geschikt voor het maken van cocktails en voor gebruik in desserts.

TASTE of JAPAN vol.5 – Sake proeverij met live-gemaakte sushi! –

Er zijn twee tijdvakken: een van 17:30 – 19:00 en een ander van 19:30 – 21:00. Het evenement zal plaatsvinden bij SHOKUDO, Kleinesingel 41, 3572CG Utrecht.

De deelnamekosten bedragen €150 per persoon, met een totaal van 10 deelnemers per tijdvak. Om deel te nemen is een reservering en een vooruitbetaling vereist (zie formulier hieronder).

・Datum: Woensdag 17 april 2024
・Tijd: 17:30-19:00 / 19:30-21:00
・Locatie: SHOKUDO, Kleinesingel 41, 3572CG Utrecht
・Deelnamekosten: €150 p.p.
・Aantal deelnemers: 10 personen per tijdslot
・Voertaal: Nederlands
・Vooraf reserveren en betalen is noodzakelijk

Thank you for your interest in our TASTE of JAPAN vol.5!

We hope to see you at a next event!

Best regards,

Team SHOKUDO

※We zullen uw reservering bevestigen of u een ander tijdvak aanbieden indien het gewenste tijdvak volgeboekt is.

In verband met de noodzakelijke voorbereiding voor dit evenement vragen wij u vriendelijk om vooraf te betalen. U ontvangt hiervoor een betalingsverzoek via e-mail.