Starting in June 2024, we will be closed on Mondays and Tuesdays and open from Wednesday to Sunday.

Onion-Koji (van Nao Polman Ishizaka) is verkrijgbaar in ons restaurant!

Onion-Koji (van Nao Polman Ishizaka) is verkrijgbaar in ons restaurant!
20/04/2021 SHOKUDO
In Information, Products

Onion-Koji (van Nao Polman Ishizaka) is verkrijgbaar in ons restaurant!

Onion-Koji
Een smaakmaker gemaakt door geraspte uien, zout en rijst-Koji te combineren en ze ongeveer een week te fermenteren. (Koji is een essentieel ingrediënt in traditioneel Japans gefermenteerd voedsel en is ook een grondstof voor het maken van sake, sojasaus en miso. Rijst of tarwe wordt ongeveer 3 dagen gefermenteerd terwijl de temperatuur en vochtigheid worden gecontroleerd.)

De umami van uien is gecondenseerd en de umami kan aanzienlijk worden verbeterd door een beetje aan het gerecht toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld 2 theelepels aan een soep toe (voor 4 personen), voeg 1 theelepel aan eenvoudige gewokte groenten toe (voor 4 personen) en bak samen. Het zal lekkerder zijn. Het wordt ook aanbevolen voor het marineren van vlees en vis.

Onion-Koji : Uien-Koji|€4.30
Ingrediënten : Uien, Koji (rijst, aspergillus, oryzae), Himalayazout
Bewaar in de koelkast


玉ねぎ麹
擦りおろした玉ねぎと塩と米麹を合わせて、一週間程発酵させてできた調味料です。
(麹とは、日本の伝統的な発酵食品にかかせないもので、お酒や醤油、味噌をつくる原料でもあります。米や麦を約3日間温度と湿度を管理しながら発酵させたものです)

玉ねぎの旨味が凝縮された味で、お料理に少し加えるだけで旨味がとても増します。
例えば、スープ(四人分)小さじ2加える、シンプルな野菜炒め(四人分)に小さじ1を加えて一緒に炒める。などで、より美味しくなります。お肉やお魚をマリネするのにもオススメです。